Ce sunt Micro și Macro-Segmentarea în Email Marketing și cum le implementezi pentru campanii reușite

de Florina Coca Marketing
segmentare email marketing

Știai că segmentarea în email marketing este cea mai eficientă tactică folosită de marketeri, pe lângă personalizare și automatizare și că îți poate crește veniturile cu până la 760%? (sursa). În peisajul digital inundat de publicitate de astăzi, publicul abonat apreciază doar conținutul cu adevărat remarcabil și relevant, astfel că personalizarea este esențialâ pentru campanii de email marketing reușite. Dar cum anume să personalizezi în mod eficient? 

Descoperă puterea micro și macro-segmentării în email marketing și află cum poate transforma modul personalizat în care comunici cu abonații tăi la newsletter. În articolul de azi, te vom ghida prin conceptul de segmentare în email marketing, importanța sa și modalități practice de implementare pentru campanii de email performante. În plus, vei afla cum te ajută serviciul de email marketing NewsMAN să simplifici procesul de segmentare pentru rezultate optime. Scopul este să trimiți conținut țintit și personalizat care se potrivește cu preferințele și nevoile individuale ale fiecărui segment de abonați. Să începem!

Ce este Segmentarea în Email Marketing?

segmentare email marketing abonati newsletter

Segmentarea în email marketing este practica de a împărți publicul tău abonat în grupuri distincte, pe baza unor criterii specifice. Aceasta îți permite să creezi campanii de email extrem de targetate, care se adresează direct nevoilor și preferințelor unice ale fiecărui segment de abonați la newsletter. Prin livrarea de conținut personalizat, poți crește engagementul, rata de conversie și satisfacția clienților.

De ce Segmentarea în Email Marketing e Importantă?

avantaje segmentare email marketing
 1. Personalizare avansată: Segmentarea îți permite să personalizezi conținutul emailurilor, asigurându-te că abonații tăi primesc mesaje relevante pentru interesele și preferințele lor. Această abordare personalizată stimulează dezvoltarea de conexiuni mai puternice cu abonații și generează un nivel mai ridicat de engagement. 
 2. Rată de Conversie mai mare: Prin livrarea de conținut țintit către segmente de abonați specifice, crești probabilitatea de a crea un impact asupra audienței tale, ceea ce duce la rate mai mari de conversie și, în cele din urmă, la sporirea veniturilor tale.
 3. Experiență Clienți îmbunătățită: Segmentarea îți permite să abordezi punctele dureroase, obiectivele și aspirațiile audienței tale, creând o experiență satisfăcătoare și coerentă pentru clienți, ceea ce întărește loialitatea abonaților față de brand.

Cum se Implementează Segmentarea în Campaniile de Email ?

segmentare campanii email marketing

Macro-Segmentarea în Email Marketing

 • Segmentarea Geografică: Folosește formulare, pop-up-uri sau landing page-uri pentru a colecta date despre locația abonaților tăi. Împarte lista de emailuri în funcție de regiuni geografice, cum ar fi zone, orașe, județe sau țări. Personalizează conținutul emailurilor prin evidențierea evenimentelor, ofertelor sau a știrilor specifice fiecărui segment. Cu funcționalitățile avansate de segmentare abonați NewsMAN, poți targeta cu ușurință abonații în funcție de locație pentru campanii hiper-localizate. 
 • Segmentarea după Tipul de Client: Cere abonaților să indice tipul de client (B2B sau B2C) în timpul procesului de înregistrare. Împarte lista în consecință și creează campanii de email separate, care abordează problemele specifice, obiectivele și interesele fiecărui tip de client. Opțiunile multiple de segmentare NewsMAN îți permit să împarți lista cu ușurință în funcție de tipul de client, asigurând livrarea de conținut relevant. 
 • Segmentarea după Mărimea Companiei: Colectează date despre mărimea organizației abonaților tăi în timpul procesului de înregistrare sau prin centrele de preferințe. Împarte audiența în funcție de firme mici, medii sau corporații. Creează conținut de email țintit care se adresează direct provocărilor, nevoilor și aspirațiilor specifice fiecărui segment de abonați în parte. Cu ajutorul funcțiilor de segmentare inteligentă NewsMAN, organizarea abonaților la newsletter în funcție de mărimea companiei este foarte ușoară. 
 • Segmentarea după Utilizarea Produsului: Analizează datele privind modul în care abonații utilizează produsele sau serviciile tale. Segmentează lista de emailuri în funcție de cazurile specifice de utilizare produse sau aplicații și creează campanii de email personalizatecare evidențiază beneficiile, caracteristicile și studiile de caz relevante pentru fiecare segment. Opțiunile intuitive de segmentare ale platformei de email marketing NewsMAN, îți permit să segmentezi abonații la newsletter în funcție de preferințele și modul de utilizare a produselor cu ușurință.

Micro-Segmentarea în Email Marketing

 • Segmentarea după Criterii de Cumpărare: Monitorizează și analizează comportamentul abonaților pe site-ul tău, cum ar fi produsele vizualizate, adăugate în coș sau achiziționate. Segmentează audiența în funcție de criterii de achiziție, cum ar fi sensibilitatea la preț, preferința pentru calitate sau interesele specifice de produs. Trimite emailuri țintite care subliniază aspectele care contează cel mai mult pentru fiecare segment de abonați, cum ar fi reduceri pentru clienții sensibili la preț sau recenzii de produse pentru clienții orientați spre calitate. Funcțiile avansate de segmentare email marketing eCommerce NewsMAN îți permit să creezi campanii targetate în funcție de criteriile de cumpărare ale abonaților. 
 • Segmentarea după Strategia de Achiziție: Urmărește frecvența, recentitatea și valoarea medie a comenzilor abonaților pentru a-i segmenta în funcție de strategiile lor de achiziție. Identifică cumpărătorii frecvenți, cumpărătorii ocazionali sau cumpărătorii sezonieri. Personalizează campaniile de email în funcție de obiceiurile de cumpărare ale fiecărui segment, cum ar fi recompensele de loialitate pentru cumpărătorii frecvenți sau ofertele cu timp limitat pentru cumpărătorii ocazionali. Cu funcțiile de segmentare NewsMAN, poți categorisi abonații cu ușurință în funcție de comportamentul lor de cumpărare și poți crea campanii personalizate în consecință. 
 • Segmentarea după Importanță (Scoring Abonat): Atribuie un scor de valoare fiecărui abonat în funcție de istoricul lor de achiziții anterioare, nivelul de engagement sau valoarea potențială. Segmentează lista în: clienți valoroși VIP, prospecți cu potențial înalt și clienți cu implicare redusă.Acordă o atenție deosebită segmentelor de mare valoare, oferindu-le oferte exclusiviste, recomandări personalizate și avantaje VIP. Realizează campanii de reactivare pentru segmentele cu implicare scăzută. Opțiune de segmentare abonați NewsMAN îți permit să identifici și să susții în mod eficient segmentele high value. 
 • Segmentarea după Caracteristici Personale: Colectează date demografice și psihografice prin intermediul formularelor de înregistrare sau a centrelor de preferințe. Analizează modelele de comportament, preferințele sau interesele bazate pe interacțiunile din newsletter sau pe site. Folosește aceste date pentru a segmenta audiența și a crea campanii de email personalizate. Instrumentele avansate de segmentare ale NewsMAN îți permit să targetezi abonații în funcție de caracteristicile lor personale, maximizând astfel impactul campaniilor tale de email.

Trimite campanii de email segmentate cu conținut valoros

Prin implementarea practică a strategiilor de micro și marco-segmentare în campaniile tale de email, poți îmbunătăți semnificativ engagementul, satisfacția clienților și, în cele din urmă, poți genera conversii. Funcțiile avansate ale serviciului de email marketing NewsMAN facilitează implementarea segmentării, oferindu-ți posibilitatea de a crea campanii desosebit țintite care să rezoneze cu audiența ta. Adoptă segmentarea în campaniile de email marketing și descoperă întregul potențial al eforturilor tale de email marketing cu NewsMAN. Nu uita, crearea de conținut valoros și captivant pentru abonații tăi este deosebit de importantă. Prin oferirea de experiențe personalizate și furnizarea de informații relevante, vei construi conexiuni mai puternice cu audiența ta și vei obține rezultate mai bune în campaniile de email marketing. 

Începe acum să schimbi strategia veche de trimitere campanii de mail în masă cu cea bazată pe email marketing segmentat, pro-experiență clienți! Click mai jos pentru a crea gratuit un cont de email marketing și începe chiar acum să comunici mai eficient cu abonații:


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile