Pop-up de ieșire din site: Cum să recâștigi atenția vizitatorilor cu o ofertă de ultim moment

de Florina Coca Marketing
pop-up iesire din site exit intent abonare newsletter

Te-ai întrebat vreodată cât e de important să recâștigi atenția vizitatorilor atunci când au intenția de a părăsi site-ul? Studiile arată că un pop-up de ieșire din site personalizat, îți poate crește conversiile între 30% și 300%.

Din dorința de a oferi o experiență interesantă procesului clasic de abonare, platforma de email marketing NewsMAN a adăugat recent funcția de intenție părăsire pagină formularelor modale. Aceasta îți permite să creezi o ofertă de ultim moment pentru ca vizitatorii tăi să-și continue drumul spre check-out mulțumiți. 

Fie că ești un antreprenor în creștere sau un marketer experimentat, pop-up-urile de abonare cu exit-intent sunt instrumente must-have de care ai nevoie pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și a obține rezultate remarcabile pentru afacerea ta. În acest articol, vom explora în detaliu beneficiile și funcționarea pop-up-urilor de ieșire din site, precum și modul în care NewsMAN aduce inovație și eficiență în marketingul prin email. Vei descoperi cum poți personaliza mesajele, oferind utilizatorilor oferte speciale și conținut relevant, precum și cum poți integra aceste instrumente în strategia de marketing pentru a obține rezultate extraordinare. Să începem! 

Ce sunt pop-up-urile de ieșire sau cu exit-intent? 

pop-up iesire site digitalscrapbook
Pop-up iesire din site DigitalScrapBook.com

Pop-up-urile de ieșire denumite și exit-intent pop-ups sunt ferestre modale care apar atunci când un utilizator intenționează să părăsească site-ul sau să închidă pagina. Acestea sunt concepute pentru a capta atenția vizitatorilor în momentele cheie și pentru a le oferi o ultimă oportunitate de a interacționa cu conținutul sau ofertele tale.

Funcționarea pop-up-urilor de ieșire din site este bazată pe tehnologia de detectare a comportamentului utilizatorului. Atunci când un utilizator mișcă cursorul spre bara de adrese sau butonul de închidere a paginii, un algoritm inteligent recunoaște această intenție de părăsire și afișează un pop-up relevant și captivant. 

Aceste pop-up-uri de părăsire pagină pot conține: oferte speciale, reduceri, conținut gratuit, invitații la evenimente sau alte elemente care să îi determine pe utilizatori să rămână pe site sau să își exprime interesul pentru produsele sau serviciile tale. 

De ce ai nevoie de pop-ups cu exit-intent?

Pop-up-urile cu exit-intent au o serie de beneficii pentru care ar trebui să le incluzi în strategia de marketing:

 • Creșterea ratei de conversie: Așa cum am văzut la începutul articolului, studiile arată că pop-up-urile cu exit-intent pot crește rata de conversie cu până la 300%. Prin captarea atenției vizitatorilor în momentul în care aceștia intenționează să părăsească site-ul, ai șansa de a-i convinge să rămână și să se aboneze.
 • Reducerea ratei de abandon: Pop-up-urile cu exit-intent îți oferă o ultimă oportunitate de a reține vizitatorii care intenționează să plece. Prin propunerea de oferte speciale sau afișarea de conținut relevant, poți reduce rata de abandon și îi poți transforma în abonați loiali.
 • Creșterea bazei de abonați: Prin utilizarea pop-up-urilor cu exit-intent, poți capta adresele de email ale vizitatorilor și extinde astfel baza de abonați. Aceste adrese îți vor permite să comunici direct cu potențiali clienți și să le trimiți informații interesante despre produsele sau serviciile tale.

Pop-up de părăsire site: 5 elemente cheie ca să fie eficient

pop-up iesire din site mailmunch.com
Pop-up iesire din site mailmunch.com

Există anumite elemente cheie pe care ar trebui să le incluzi în structura unui pop-up de ieșire din site ca să fie eficient pentru tine ca business și relevant pentru vizitatori. Iată câteva exemple:

 • Un titlu atrăgător: Titlul pop-up-ului trebuie să fie captivant și să transmită clar beneficiul pentru vizitator. Folosește un text concis, care să stârnească curiozitatea și să motiveze abonarea.
 • O ofertă valoroasă: Oferă vizitatorilor un motiv puternic să se aboneze la newsletter. Poți oferi un material gratuit, cum ar fi un ghid, un e-book sau un discount exclusiv, în schimbul adresei de email.
 • Un formular simplu: Formularul de abonare trebuie să fie ușor de completat și să nu solicite prea multe informații. Adresează-te direct vizitatorului, cerându-i doar adresa de email și eventual numele.
 • Un îndemn la acțiune clar: Indică vizitatorului ce trebuie să facă în mod explicit și ce avantaje are: “Abonează-te acum și primești 20% Cashback”.
 • Un design atractiv: Creează un design plăcut și coerent cu identitatea brandului. Folosește culori, fonturi și imagini care să atragă atenția vizitatorului și să creeze o experiență plăcută.

Cum adaug un pop-up cu exit-intent din NewsMAN?

Din meniul Setări > Formulare abonare, dai pe Creare formular, alegi tipul formularului, Pop-up.

creare pop-up abonare NewsMAN

Apoi configurezi partea vizuală a formularului de abonare, de tip pop-up: 

Editor NewsMAN - pop-up de abonare la newsletter
Editor NewsMAN – pop-up de abonare la newsletter

Salvezi modificările de design, apoi mergi la Configurare > Comportament și aici alegi Trigger: Intenție închidere pagină:

editare pop up iesire din site exit intent
Configurare pop-up intenție părăsire pagină

Activezi formularul, introduci codul său de încorporare pe website și îl testezi. Asta e tot.

Să vedem și câteva exemple de pop-ups de abonare de tip ieșire din pagină, de pe diverse website-uri.

Exemple de pop-ups de părăsire website:

17 idei de pop-up-uri cu exit-intent pe care le poți implementa 

Iată câteva exemple practice de pop-up-uri de ieșire din site:

 1. Oferte promoționale exclusive: Afișează un pop-up de părăsire pagină web cu o ofertă promoțională specială, cum ar fi un voucher promo sau livrare gratuită pentru prima comandă, atunci când un vizitator încearcă să părăsească site-ul.
 2. Abonare la newsletter: Utilizează pop-up-urile de ieșire din site pentru a atrage vizitatorii să se aboneze la newsletter-ul tău. Oferă un conținut gratuit, cum ar fi un ghid sau un e-book, în schimbul adresei lor de email.
 3. Recomandări bazate pe comportament: Afișează un pop-up de abandonare browsing cu recomandări personalizate de produse sau conținut specific util, bazat pe paginile vizitate sau produsele adăugate în coș.
 4. Concursuri sau tombole: Creează un pop-up prin care vizitatorii pot participa la un concurs sau la o tombolă. Astfel, îi vei motiva să rămână pe site și să se aboneze pentru a avea șansa de a câștiga un premiu atractiv.
 5. Întrebări personalizate: Adresează vizitatorilor întrebări personalizate, cum ar fi “Ce produse te interesează cel mai mult?” sau “Ce subiecte ai vrea să vezi în newsletter?”. Acest lucru te va ajuta să colectezi informații valoroase și să personalizezi conținutul oferit.
 6. Teste și evaluări gratuite: Oferă vizitatorilor posibilitatea de a accesa un test sau o evaluare gratuită a produselor sau serviciilor tale, prin intermediul unui pop-up cu exit-intent.
 7. Ghiduri sau tutoriale: Afișează un pop-up prin care vizitatorii pot descărca un ghid sau un tutorial util pentru domeniul tău de activitate.
 8. Anunțuri despre evenimente offline: Utilizează pop-up-uri de abonare atunci când vizitatorii vor să plece de pe site pentru a promova evenimente offline, seminarii sau lansări de produse.
 9. Opțiunea de a lăsa feedback: Afișează un pop-up prin care vizitatorii pot lăsa feedback despre experiența lor pe site-ul tău. Acest feedback îți poate oferi informații valoroase despre îmbunătățirile pe care le poți face.
 10. Abonare la alerte de preț: Oferă vizitatorilor posibilitatea de a se abona pentru a primi alerte de preț pentru produsele sau serviciile lor preferate.
 11. Informații despre livrare și returnare: Utilizează pop-up-uri cu exit-intent pentru a oferi vizitatorilor informații clare și detaliate despre politica de livrare și returnare a produselor.
 12. Anunțuri despre stoc limitat: Afișează un pop-up de părăsire pagină web care să informeze vizitatorii despre stocul limitat al unui anumit produs, pentru a-i motiva să finalizeze achiziția.
 13. Invitații la evenimente offline: Dacă organizezi evenimente offline, cum ar fi deschiderea unui nou magazin sau un eveniment special, poți utiliza pop-up-uri cu exit-intent pentru a invita vizitatorii să participe.
 14. Reamintiri despre coșurile abandonate: Afișează un pop-up de părăsire pagină web care să reamintească vizitatorilor despre coșurile abandonate și să îi motiveze să revină și să finalizeze achiziția.
 15. Testimoniale și recenzii: Utilizează pop-up-uri cu exit-intent pentru a afișa testimoniale și recenzii de la clienți mulțumiți, pentru a-i convinge pe vizitatori să cumpere.
 16. Înregistrare la evenimente online: Dacă organizezi webinarii sau alte evenimente online, poți utiliza pop-up-uri de părăsire pagină web pentru a invita vizitatorii să se înregistreze.
 17. Invită-ți prietenii: Afișează un pop-up de părăsire pagină web care să încurajeze vizitatorii să își invite prietenii să viziteze și să se aboneze la site-ul tău, oferindu-le recompense sau avantaje speciale.

Creează acum un pop-up de ieșire din site captivant  

Pop-up-urile de ieșire din site sunt instrumente valoroase în marketingul online. Acestea captează atenția vizitatorilor atunci când aceștia încearcă să părăsească site-ul și le oferă o ultimă oportunitate de a interacționa cu conținutul și ofertele tale. Beneficiile includ creșterea ratei de conversie, reducerea abandonului și extinderea bazei de abonați. Un pop-up eficient trebuie să aibă un titlu atrăgător, o ofertă valoroasă și un îndemn clar la acțiune. Personalizarea și adaptarea pop-up-urilor la afacerea ta vor aduce rezultate remarcabile. Explorează această soluție eficientă și integreaz-o în strategia ta de marketing pentru a atrage atenția vizitatorilor și a obține rezultate extraordinare. Încearcă acum!


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile