Tag-urile pentru abonații la newsletter, ce sunt și cum le folosești în personalizarea emailurilor

de Florina Coca Marketing
taguri abonati newsletter email marketing personalizat

Îți dorești să trimiți emailuri mai personalizate abonaților în funcție de o categorie de produse aleasă de ei la abonare sau de un click în newsletter? Nimic mai simplu. Folosește noua funcție de tag-uri pentru abonații la newsletter.

Astfel, vei ști să le selectezi doar punctele de interes ale abonaților și să te pliezi pe nevoile lor. Iar rezultatul, va fi un newsletter personalizat, fix cu alegerile lor.

În acest articol, explicăm ce sunt tag-urile pentru abonați și cum te ajută în personalizarea campaniilor de email marketing.

Ce sunt tag-urile pentru abonații la newsletter?

Tag-urile pentru abonații la newsletter sunt etichete sau atribute specifice pe care le poți aplica audienței tale înainte și după abonare, în funcție de opțiunile lor alese și de acțiunile avute.

Acestea te ajută la o mai bună categorizare a abonaților și au un rol esențial în email marketing-ul segmentat. Tag-urile aplicate pot fi cuvinte cheie succinte, variate în funcție de context. Spre exemplu: ceasuri, cărți, femei, bărbați, pers_fizică, firmă, campanie_sezonieră, leads, clienți etc.

În continuare, îți arătăm cum să folosești tag-urile pentru abonați în platforma de email marketing NewsMAN, ca să poți trimite newslettere segmentate în funcție de interesele clienților.

5 moduri în care poți folosi Tag-urile pentru abonați în personalizarea emailurilor

Dacă folosești un serviciu de email marketing și îți dorești să trimiți campanii mai personalizate și mai eficiente abonaților, atunci include în strategia ta tag-urile. În platforma NewsMAN, ai mai multe moduri în care le poți folosi, printre care: 

  • la importul abonaților în listă sau în segment
  • după importul abonaților, prin selecție multiplă sau direct pe segment
  • în formularele de abonare la newsletter
  • în automatizările din email marketing
  • campaniile de newsletter trimise.

Să vedem modul de aplicare tag-uri pentru fiecare dintre aceste situații.

  1. Adăugare tag-uri la importul abonaților la newsletter

Când imporți abonații în serviciul de email marketing folosit prin copy-paste sau prin încărcare de fișier Excel, poți adăuga tag-uri descriptive acestora. Îi poți importa în listă sau în segment. Tag-ul aplicat te va ajuta ulterior să le trimiți emailuri personalizate.

Cum funcționează importul cu Tag pentru abonați?

taguri abonati import email marketing

Modalitatea de import a abonaților cu aplicare de tag-uri e simplă. Pur și simplu pregătești fișierul cu lista de abonați ca de obicei, cu minim un câmp “e-mail” și 

  1. mergi la Abonati > Importă Abonați, selectezi destinația de import : în lista sau listă + segment 
  2. setezi tag-urile dorite separate prin virgulă. Ex. tag1, tag2 (webinar_leads, campanie_xmas)
  3. alegi modalitatea de import copy-paste sau fișier și finalizezi.

Importul va rula automat un task de setare taguri pe contactele tag și vei găsi un segment de abonați autocreat, în secțiunea Segmente > Listare segmente.

2. Setare tag-uri pentru abonați după import

Poți seta sau scoate tag-uri și după importul abonaților în platforma de email marketing. Ai mai multe posibilități de a face acest lucru:

  • prin selecție multiplă a contactelor din listă
  • prin aplicare tag-uri abonați direct pe un segment
  • individual, prin inserare tag direct pe un abonat
taguri abonati newsletter

3. Aplicare tag abonați pe formularul de abonare

Unul dintre cele mai simple moduri de a pune tag-uri abonaților, este direct la înscrierea acestora la newsletter. Creează un formular de abonare clasic, pop-up sau landing page și apoi mergi în Editare > Configurare > Tag-uri pentru a introduce cuvintele cheie dorite.

Exemplu de tag aplicat pe formular de abonare

taguri abonati formular abonare newsletter

4. Adăugare și stergere tag-uri pentru abonați în automatizări

Poți adăuga sau șterge tag-uri pentru abonați și în mixul de emailuri automate pentru a îmbunătăți atât experiența clientului, cât și strategia de marketing. 

Creează diverse scenarii și asigură o comunicare coerentă cu brandul tău, de la abonare la fidelizare.

Exemplu de inserare și scoatere tag-uri abonați din automatizări

taguri abonati automatizari email marketing

5. Aplicare tag-uri pentru abonați pe linkurile dintr-un newsletter

Pe lângă segmentarea abonaților cu variabile pe linkurile din newsletter, am lansat acum tagurile pentru abonați pentru acestea. Acestea vin cu un plus de uzabilitate, deoarece creează automat segmentul de abonați cu tagurile setate de tine.

Dacă dorești să le fi de folos abonaților prin trimitere de emailuri personalizate nevoilor lor, ai nevoie cu siguranță să folosești tag-urile direct în newsletter.

Spre exemplu, creezi un newsletter cu top categorii de produse, cele mai vândute, cele mai vizualizate, cele cu reduceri mai mari și apoi la fiecare produs sau grup de produse aplici un tag relevant. Astfel, abonatul va interacționa cu produsele de interes și ulterior îi vei putea trimite emailuri ținte cu produsele pe care a dat click. 

taguri abonati linkuri newsletter

Poți pune tag pe orice ar putea da abonații click: buton, text, imagine etc. Tag-ul trebuie mai întâi adăugat în contul NewsMAN: Segmente > Tag-uri. Apoi, îl vei putea selecta din editor.

taguri abonati produse newsletter

Folosește tag-urile pentru abonați pentru campanii mai personalizate

Ai aflat acum 5 moduri în care poți folosi tag-urile pentru abonați în campaniile de email marketing. Sfatul nostru este să aplici fiecare mod, pentru a-ți diversifica strategia de promovare și a trimite campanii de email relevante abonaților.

Succesul în email marketing este dat de cât de mult reușești să personalizezi comunicarea cu abonații, astfel încât să le trimiți newslettere relevante, conform preferințelor și nevoilor lor. Click pe butonul de mai jos pentru a seta tag-uri:

Îți dorim campanii de email de succes și clienți mulțumiți!


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile